Fashion Icon – Cary Grant

Categories Inspiration

Cary Grant, marele actor de la Hollywood, a fost mai mult decât un style icon. A fost un bărbat ce purta hainele cu atitudinea potrivită, un bărbat mereu bine îmbrăcat, un bărbat ce a dat dovadă de modestie. În numeroase interviuri afirma că nu se consideră well dressed, dar criticii de modă din vremea respectivă îl lăudau cu fiecare ocazie.

Stilul său se baza pe bunul gust, nu pe cheltuieli masive pentru garderobă. Purta costumele pentru 10-20 de ani, unele nefiind făcute la comandă, cum s-ar fi așteptat majoritatea. Cele croite special pentru el erau confecționate în diferite locuri din lume precum: Londra, Hong Kong, New York și Los Angeles. Credea cu tărie că un costum ce se află într-o zona de preț medie putea fi alegerea perfectă. Nu purta cele mai actuale trenduri și își punea baza în piesele clasice, cele ce făceau față trecerii timpului.

Prețuia cumpătarea și nu făcea excese, purta hainele ce conturau silueta, nici mai largi, nici mai strâmte. Credea în confort și nu adopta un stil ce nu era astfel. Prin prisma meseriei sale a fost nevoit să achiziționeze multe costume pentru diferitele evenimente din branșă. Fiecare apariție a sa era întruchiparea masculinității cât și a bunului gust.

Mereu o sursă de inspirație

Dacă iți place stilul clasic și ești adeptul costumelor, Cary Grant poate fi sursa de inspirație perfectă pentru tine. Lookul său este structurat cu piese de bază precum: cămașa albă, pantalonul cu croi clasic, sacoul la doua rânduri de nasturi. Accesoriile sunt și ele un element important. Optează pentru pălării, acestea definesc întreaga ținută și dau o notă elegantă. În timpul iernii mănușile sunt un element ce nu are doar scop estetic, ci sunt și cât se poate de utile.

Ai grijă la materialele pe care le alegi! Costumele trebuie sa fie din fibră naturală, stofa de calitate face față testului timpului și își va păstra forma. În privința accesoriilor și a încălțămintei, optează pentru pielea naturală. Dacă este bine întreținută va fi durabilă și va arăta mereu ca nouă.

Style architect
Fashion editor
Fondator Bucuresti Stilat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *