5 trucuri de machiaj dacă porți ochelari

Categories Beauty

Dacă te numeri printre acelea care poartă ochelari, atunci cu siguranță ai fost pusă în dificultate când vine vorba de machiaj.Pe lângă elementele pe care trebuia să le iei în considerare până acum când te machiai-locul și timpul evenimentului, forma feței, etc, acum trebuie să ai în vedere și ochelarii.Astfel, venim în ajutorul tău cu 5 trucuri care să-ți facă viața mai ușoară dacă ai ochelari!

1.Gândește-te la ochelari!

Indiferent că vrem sau nu, ochelarii devin un centru de interes al feței.Cu cât ramele devin mai mici și mai subțiri, cu atât machiajul (ochilor în special) poate fi mai pronunțat.Pe de altă parte, dacă ochelarii îți ocupă o mare parte din față, un machiaj puternic nu va face decât să-ți facă tenul și mai încărcat.Mai mult, motivul pentru care porți ochelari este si el important când alegi machiajul. Dacă ai miopie,ideal ar fi să încerci să mărești  ochiul utilizând tonuri luminoase.Pe de altă parte, dacă ai hipermetropie, ar trebui să încerci să micșorezi ochiul, folosind eyelinere închise la culoare.

2.Pune accentul pe buze

Una din regulile de bază din machiaj spune că pentru un machiaj reușit trebuie să pui accent pe ochi sau pe buze, niciodată pe amândouă.Dacă îți plac ochelarii, te simți confortabil cu ei și ai vrea să îi evidențiezi, atunci ai putea să optezi pentru un ruj natural.Dacă totuși nu te simți în largul tău purtând ochelari, poți încerca să distragi atenția privitorului spre buze.Cu cât e mai simplu machiajul la ochi, cu atât mai îndrăzneață poți fi când alegi culoarea rujului.De exemplu, dacă ai rame negre, poți să alegi un ruj trandafiriu, sau roșu sângeriu.

3.Anticearcănul și fondul de ten potrivit

Dacă credeai că problemele cu ochelarii se rezumă numai la dilema ochi vs buze atunci te înșeli. Din cauza faptului că ochelarii stau aproape tot timpul pe față, și machiajul feței poate avea de suferit.Alege o bază de machiaj calitativă, și neapărat un fond de ten mat, indiferent de tipul tenului tău (rama este suficient de lucioasă).Nu uita apoi să aplici un strat de pudră pentru a-l fixa. Mai mult, unii ochelarii  aruncă umbre pe față și scot în evidență cearcănele. Dacă acesta este și cazul tău, utilizarea anticearcănului-de preferat rezistent la apă este imperativă.

4.Sprâncenele

Dacă până acum credeai ca sprâncenele ies în evidență, acum că porți ochelari acestea sunt cu atât mai evidente.Pentru că ochelarii atrag privirea, același lucru îl vor face și sprâncenele tale.Ai grijă să fie mereu pensate și îngrijite.În ceea ce privește conturul, nu exagera, și aranjează-le cât mai simplu ! Alege o nuanță cât mai apropiată de culoarea lor naturală, sau dacă sunt foarte deschise cu un ton mai închis.La final,poți să le conferi un aspect mai curat, le scoti în evidență cu un fond de ten aplicat în jurul sprâncenelor și un pic de iluminator.

5.Nu uita de machiajul ochilor!

Doar nu credeai că dacă porți ochelari ai scăpat, nu?Din potrivă, ochii necesită acum o atenție specială. Mitul conform căruia nu mai ai voie să porți mascara e doar asta-un mit.Încearcă să aplici însă mai mult la baza sprâncenelor decât să-l întinzi pe vârfuri și nu vei avea probleme.În ceea ce privește eyeliner-ul și creionul, regula de urmat este ”subțire cu subțire și gros cu gros”.Altfel spus, dacă vei folosi o linie subțire când tu ai lentile groase, acestea cu greu vor putea fi observate.Și cum un machiaj nu ar fi complet fără fardul de pleope, evită nuanțele întunecate.Păstrează smokey-eye pentru momentele când porți lentile, întrucât prea mult fard închis aplicat sub sprâncene îți întunecă privirea.

Bonus!

Nu uita de blush!Pentru fetele cu ochelari-și nu numai, aplicarea corectă a blush-ului poate face diferența între un look reușit și unul nereușit.Chiar și în plină iarnă, păstrează un aspect estival, proaspăt și sănătos utilizând culori de piersică sau trandafir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *