Anii ’90 – Un trend actual

Categories Inspiration

Bună, dragilor! În ultima vreme s-au tot perindat prin lumea modei tot felul de trenduri, unele plăcute altele cu o estetică îndoielnică. Astăzi vreau să vorbim despre early 90’s trend. Partea feminină și elegantă a deceniului, nu cea rebelă cu influente punk. Să vedem cum reinterpretăm aerul acela luxuriant.

Am preferat să folosesc drept referință colecțiile din ’91 – ’92 ale casei de modă Gucci. Mi-au plăcut simplitatea și rafinamentul pieselor. Materialele naturale și-au pus amprenta, fiind un atu în fața căldurii verii. Lasă-te inspirată de ținutele de mai jos, poate găsești ceva potrivit stilului tău.

Ținutele monocromatice sunt de actualitate! Pentru a aduce un aer fresh, încearcă să adaugi o alta culoare din același segment cromatic. Materialele ușoare se potrivesc perfect pentru o zi călduroasă. Ochelarii de soare sunt și ei nelipsiți. Hai să vedem cum alcătuim o ținuta reinterpretată:

 

PANTOFITOP JEANS

Feminitate la superlativ. Îmi place imaginea conturată pentru că, deși, este una simplă exprima elegantă, plus că este o ținută ușor de purtat. Piesele vestimentare simple în culori neutre sunt condimentate de accesorii statement precum eșarfa colorată de mătase. Găsești mai jos link-urile către piesele alese de mine așa că ai ținuta deja alcătuită fără pic de efort din partea ta.

ROCHIEESARFABRATARACERCEI – SANDALE – PALARIE

Ținuta asta este clar preferata mea. Îmi place enorm cum este prins părul cu eșarfa de mătase. Este un look demn de încercat cât mai rapid. Tonurile nude sunt și aici dominante însă dacă tu simți că vrei mai multă culoare te poți juca cât dorești cu accesorizarea sau să înlocuiești un element cu unul colorat. Iată reinterpretarea propusă de mine:

OCHELARIESARFA GEANTA

Pentru a completa o ținuta retro, nu trebuie să uiți de un parfum care să se încadreze în tablou. Pentru a încheia în aceeași notă, eu propun GUCCI RUSH. Este un parfum perfect pentru sezonul cald, notele de vârf sunt piersică și frezie africană, notele de mijloc conțin coriandru iar cele de baza vanilie.

Iată alte câteva outfit-uri din care te poți inspira:

Kisses,

Sabina

Style architect
Fashion editor
Fondator Bucuresti Stilat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *