Top 10 artiști avangardiști la Met Gala 2017

Categories Inspiration, Trends

Gala MET (Metropolitan Museum of Art) este unul din cele  mai importante evenimente din lumea modei de la New
York, iar în fiecare an are o altă temă.Anul acesta pentru prima dată din 1983-de la Yves Saint Laurent este onorat un designer în viață și anume Rei Kawakubo. Fondatoarea Comme les garcons și Dover Street Market, ”este unul din cei mai importanți designeri din ultimii 40 de ani.Ne-a ajutat să ne gândim la fashion ca un domeniu în permanentă creație și recreație, definind esteticul modern” afirmă Andrew Barton, curatorul colecției.

Deși nu putem nega caracterul unic și interesant al stilului ce o caracterizează, cu greu putem admite că este și practic. Astfel, pentru a-și arăta aprecierea, tema de anul acesta a fost ”Avant-garde”.În consecință, ținutele vedetelor au fost cu adevărat ieșite din comun (un lucru cu atât mai important  cu cât extravaganța e tot mai abordată), o mulțime de designeri împingând limitele modei cât se poate, dar deloc practice.Mă îndoiesc sincer că Rihanna care a strălucit afișând o ținută Comme les garcons a putut sta jos în costumul cu aplicații 3D. .

”Artă sau modă? Nu știu răspunsul…”

”Am fost doar interesată de hainele și modele noi, nemaivăzute ” mărturisește Rei Kawakubo.Aceasta considerată de mulți ca fiind mai mult un artist decât un designer(ea însăși considerând diferența-de-abia simțită în creațiile sale), a uimit prin viziunea ei ce e departe de orice urmă de convenție și tradiționalism, ci mai mult spre extravaganță, forme și imprimeuri neobișnuite.

Cum au procedat vedetele pentru a avea o ținută perfectă?

Acestea sau împărțit în 2 categorii-ori au riscat-mult,ori au jucat safe.Sunt ținute reușite și nereușite în ambele categorii deci secretul universal valabil pentru un look perfect rămâne în continuare un mister.

 

Să  adaugi tușa personală temei este unul din principalele sfaturi pe care le primești. Actrița americană Tracee Ellis Ross face să pară purtatul unei rochii cocon cu o formă neobișnuită  floare la ureche. Accesoriile –o pereche de sandale cu ținte supradimensionate aurii au marcat-o ca fiind una din cele mai bine îmbracate vedete.

 

O altă artstă ce a impresionat prin bunul gust de care a dat dovadă este Lily Collins.Actrița din The last tycoon a reușit să combine cu success tema serii prin peruca bob neagră-foarte apreciată de critici dar și de Kawakubo deopotrivă –cu stilul propriu-fusta roză din voal Giambattista Valli

Una din vedetele care a ales să nu riște, preferând să nu șocheze a fost  Gisele Bundchen.Fotomodelul brazilan a ales o rochie argintie strălucitoare backless Stella McCartney.Drept accesorii a avut doar o pereche de cercei, și părul l-a avut ridicat într-o coadă de cal, preferând să-și evidențieze spatele tonifiat

 

 

Bine primită de critici a fost și Haley Bennett.Cu rochia de un roz pudrat  Dolce& Gabanna, cu flori brodate și mâneci bufante, actrița din ”Fata din tren” pare ieșită dintr-o frescă renascentistă.Împletitura  și florile din cap îi conferă acesteia un aspect regal.

 

De cealaltă parte a baricadei stă Kendall Jenner.Deși colegii ei de breaslă au făcut alegeri-inspirate sau neinspirate pentru a rămâne în tema fotomodelul poartă ceea ce adevenit o tradiție-Costumul Evei în variantă formală.Ea e îmbrăcată în ceea ce pare mai degrabă a plasă de pescuit decât a ținută demnă de o gală.

 

 

Nici pentru Mandy Moore nu a fost o seară prea strălucită.Actrița a purtat o rochia Michael Kors și a mizat un efect asimetric sperând să realizeze o iluzie optică din mâneci și mănuși. Nu mai trebuie menționat că trucul nu ea ieșit aproape deloc !Se adaugă un machiaj bazat pe lavandă și cercei nepotriviți, iar rezultatul… vă lăsăm pe voi să comentați !

 

Madonna  a venit cu siguranță pregătită de război.Regina muzicii pop poartă la acest eveniment o rochie de camuflaj care o face mai mult să iasă în evidență decât să se ascundă.Ca și cum nu era suficient, aceasta a adus și plasa și centura.Accesoriile ne trimit cu gândul la anii 80.Una peste alta, Met Gala nu a fost cea mai bună seară a Madonnei.

 

Deși a avut cu siguranță competiție, Premiul pentru The worst dressed la Met 2017 îi revine lui… Katy Perry.Cântăreața a fost co-prezentatoare la gala, deci a avut grijă să fie în centrul atenției îmbrăcată ca o mumie roșie, Drept accesorii a avut, în cap mici oglinzi retrovizoare, arcuri și cuvântul ”witness” scris pe frunte deasupra voalului.

 

1 thought on “Top 10 artiști avangardiști la Met Gala 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *