Framboise – Design românesc

Categories Bucharest now, Inspiration

Dragii noștri, ne bucurăm să vă putem aduce mai aproape de voi designerii români, fie ei deja consacrați pe piața de specialitate, fie la început de drum. Am să încep această serie de mini-interviuri cu două femei de succes, ce împreuna au pus bazele brandului Framboise.

Ziua nu a început promițător, era întunecat afară și ploua mărunt, însă atmosfera s-a schimbat în clipa în care am pășit în cochetul atelier. Totul era inundat într-o energie pozitivă.

1.Cum s-a născut Framboise?

Mădălina Dobre: “S-a născut dintr-o mare pasiune pentru frumos și pentru haine. Ca femeie nu poți să nu fii atrasă de magia lucrurilor numite haine. Pe lângă pasiunea pentru haine, totul a pornit și dintr-o nevoie pe care piața la momentul respectiv nu o acoperea – produse de calitate din materiale naturale.”

 

Andreea Pârvan: “Pentru că da,  pe lângă haine iubim și materialele naturale precum mătasea, inul, cașmirul, materiale pe care de altfel le veți regăsi și în colecțiile noastre.”

 

2.Care sunt sursele de inspirație din spatele colecțiilor?

Andreea: “Absolut tot ce ne înconjoară, cu mențiunea că trebuie să fie artistic și frumos. Sursa de inspirație poate fi o clădire, un om, un tablou. Inspirația se schimbă de la colecție la colecție, pentru că pe parcursul uni sezon reușim să rămânem rămânem focusate pe aceeași idee”

Mădălina: “Evident că luăm în calcul și trendurile actuale, mai puțin din punct de vedere al croielilor pentru că avem un stil propriu pe care îl iubim si ne caracterizează –  croielile loose fit.”

3.În momentul de fată există o colectie in curs de creare?

Mădălina: “Este o colecție capsulă de rochii de seară care va purta amprenta noastră. Și aici accentul va cădea pe materiale naturale și croieli speciale, fiecare rochie va trebui să fie ca o îmbrățiăare. Pe lângă colecția de rochii de venimente ușor, ușor începem lucrul la colecția de toamnă despre care nu vă putem dezvălui acum prea mult.”

4.Care a fost punctul cel mai dificil din cariera de designer?

Andreea: “Nu cred că este un punct dificil în sine. Greu este să schimbi mentalitatea oamenilor, în România nu se pune preț pe calitatea produsului și a materialelor. Ne luptăm cu conceptul fast fashion, concept pe care noi nu îl agreem. Vrem să atragem atenția asupra materialelor naturale și asupra produsului”

5.Dar un moment care v-a făcut să vă simțiți împlinite?

Andreea: ” Cea mai mare împlinire este momentul în care clienta probează o rochie și este mulțumită și fericită. Acea bucurie de pe chipul ei se întoarce înzecit și pe chipul nostru”

Mădălina:  “Ne simțim împlinite atunci când citim nenumăratele mesaje atât de frumoase pe care le primim de la clientele noastre. Atunci când, sezon de sezon, se reîntorc la noi și comandă uneori și jumătate din piesele din colecție, este clar că munca noastră este apreciată și iubită de cei din jur.

6.Care sunt atributele necesare pentru a fi un designer de succes?

Andreea: “Creativitate, dorința de a face un lucru de calitate și originalitate.”

Mădălina: “Ai nevoie de foarte multă răbdare pentru că totul se face cu pași mărunți iar lucrurile administrative se învață pe parcurs”

7.Aveți un mesaj pentru cititori?

Mădălina: “Susțineți în continuare designerii români!

Dacă v-a plăcut colecția pe care ați văzut-o mai sus, o puteți găsi AICI .

 

Style architect
Fashion editor
Fondator Bucuresti Stilat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *