‘Neutral is the new white’- în spatele cortinei

Categories Bucharest now, Uncategorized

 

10 designeri, 5 modele de fiecare, o sală de vis și un strop de talent. Iar de aici, povestea începe…
când Alexandra Farmache, o tânără talentată, decide să dea curs viselor ei și participă ca designer, având parte de prima ei prezentare de modă – Neutral is the new white.
Recurutând tineri cu initiativă , aceasta a muncit din greu, iar în ziua de 20 ianuarie 2017, prezentarea a avut loc, in cadrul inedit al florariei Iris. Lumini, muzică, modele și pubic. Emoție și profesionalism. Ce își putea dori mai mult?


Stând de vorbă cu unul dintre modelele participante în acea zi, Bianca Mirică, am aflat unele mici secrete din spatele cortinei. Iar acum, le voi împărtăși și cu voi. Ca spectator, totul e simplu și clar, liniar. Modele ce îmbracă niște haine și defilează în fața publicului. Însă, trăgând cu ochiul în culise, descoperim că totul este un haos- un haos organizat. Pe lângă asta, organizarea propriu zisă a show-ului de modă este pe cât se poate de extenuantă. Dar arta cere sacrificii!
Lăsând la o parte emoțiile care te sufocă ( în special atunci când porți un chocker) și inima care mai are puțin și-ți sare din piept, o prezentare de modă înseamnă multă, multă muncă: coordonare, sincronizare, efort fizic si psihic, memorie vizuală, timp și răbdare, ore luni de muncă. Cu toate astea,Bianca nu s-a putut plânge. Cine nu și-a dorit, măcar o dată în viață, în adâncul inimii, să participle ca model la o prezentare de modă?

Privind întregul eveniment în asamblu, creativitatea și diversitatea acestuia a fost ideală. Totuși, întorcându-ne la cea ce a creat explozia vestimentară și hotărâți să aflăm mai multe despre cum a ajuns Alexandra Farmache să aibe ocazia de a participa la acest show, dar și despre pasiunea ei, am decis să o tragem puțin de limbă, în speranța că ne va dezvălui și noua câteva din micile ei secrete de a fi artist. Și iată ce am aflat..
“Unul dintre organizatori, Michelle Goanta, mi-a prezentat proiectul si mi-a oferit ocazia de a-mi prezenta prima colecție. Fiind pasionată încă de mică de această lume, a culorilor, a materialelor și a cusăturilor, am fost foarte încântată de eveniment si m-am hotărât să iau parte la el, știind că o sa fie o mare provocare, dar și o ocazie unică. Tema prezentarii a fost moda androgină, intitulată sub numele ‘Neutral is the New White’ o luptă pentru egalitatea între sexe, o lupta între noi, adolescenții și cei mari care pun la îndoială ideile și creativitatea noastră. În plus, fiind un eveniment caritabil, banii strânși au fost donați Fundației Feministe Ana, iar câțiva reprezenți ai acesteia au avut locuri speciale la eveniment. Deși am petrecut câteva luni cu pregătiri pentru prezentare, din păcate evenimentul a trecut parcă într-o clipă, dar totuși destul încât să acumulez emoții, fericire, mândrie, sentimente ce mi-au umplut sufletul, iar alături de restul designerilor, modelelor și de cei din echipa de organizare, am simțit că această clipă ne aparține, a fost seara unde atenția a fost asupra noastră si am putut să ne facem auziți, respectați si apreciați. Pe scurt aș putea spune că, a fost frumos! A fost o plăcere să lucrez cu restul adolescenților, care împart aceleași pasiuni, plini de creativitate și ambiție.”

Care este recomandarea mea?
Când auziți numele Alexandra Farmache și prezentare de modă în aceeași propoziție, uitați de orice făceați și fiți numai urechi. Căci ochii vor avea parte de imagini vizuale ce vă vor face să uitați să mai respirați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *