Dolce&Gabanna – Spring/Summer 2017

Categories Inspiration, Trends, Uncategorized

Ciao! Despre ce vorbim azi? Ei bine, despre colectia de primavara-vara a casei de moda Dolce&Gabbana. Da, aleg subiectiv temele articolelor pentru ca imi este mult mai usor sa va prezint lucrurile care-mi sunt dragi. Vreau sa aud si parerea ta si ce alti designeri sau case de moda vrei sa mai apara in viitoarele articole, so go ahead and leave a comment.

Colectia ready-to-wear a celor doi designeri este pe cat de clasica, pe atat de inovatoare (daca e posibil asa ceva). Am sa va si explic de ce. Stilul clasic al brand-ului este pastrat, aici vorbim de aplicatiile variate, culori bogate si imprimeuri. Colectia emana un aer italian, modul lor de viata si frumusetea naturii. Partea moderna vine odata cu abordarea noua asupra dezvoltarii in social-media, precum si alte elemente ce apar in prezentari. Au adaugat momente de dans pe podium, iar imaginile sezonului sunt “the millennials” printre care: Cameron Dallas, Luka Sabbat si Brandon Thomas Lee. Aceasta miscare este un pas mare ce aduce de partea brand-ului noi admiratori din generatiile mai tinere.

Spiritul italian s-a simtit inca din clipa in care primul model a pasit pe podium. Inspiratia principala a fost sudul Italiei si elementele ce tin de acea zona. In ADN-ul locului regasesti flori, soare, inghetata, paste (yummy!), simbolurile religioase si muzica. Toate cele pe care tocmai le-am enumerat imi provoaca dorinta de a-mi cumpara imediat un bilet de avion spre Italia. Daca aceasta colectie iti aduce acelasi impuls, inseamna ca tema a fost pusa in scena cu succes.

Extravaganta colectiei se pastreaza chiar daca s-au folosit atat materiale luxuriante cat si denimul, aratand iar imbinarea dintre doua elemente opuse. Nu pot aprecia mai mult aceasta dorinta de evolutie si de rupere a barierelor din industria modei. Bucuria mea apare de fiecare data si la vederea accesoriilor. Mereu sunt prezente diverse modele de bentite. Acestea sunt fie esarfe legate pe cap ori coronite din metale pretioase cu diverse modele de flori si fructe.

Finalul prezentarii a fost un element perfect prezentat. Modelele au defilat toate simultan, purtand tricouri cu logo-ul brand-ului, acestea fiind un raspuns ironic la replicile ce se comercializeaza. Detaliul acesta a facut prezentarea sa fie si mai savuroasa si plina de mesaje.

Aici se vad perfect tricourile si sunt sigura ca si tu recunosti asemanarea cu falsurile care se regasesc la standurile din bazaruri. Mi-a placut sa vad si cateva zambete la final.

Imprimeul rochiei de mai sus arata motivul culinar. Poti observa cu usurinta ca este vorba despre delicioasa gelato, pe care o putem considera un adevarat simbol al Italiei.

Aici vedem piese pe care le poti considera simple fata de celelalte care sunt mult mai colorate si au multe aplicatii.

Voi reveni cat de curand si cu alte prezentari ale colectiilor actuale.

A voastra,

Sabina

Style architect
Fashion editor
Fondator Bucuresti Stilat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *