Multimasking – Metoda revuloționară pentru un ten frumos

Categories Beauty, Tips&Tricks, Trends

Se apropie perioada în care vrem, nu vrem, trebuie să ne afișăm fețele minunate în lume. Fie că vorbim de petreceri sau reuniuni de familie, vrem ca tenul nostru să arate mereu impecabil. Vin cu multă bucurie în întâmpinarea nevoilor tale cu o metodă eficientă dar și foarte fun de a-ți îngriji tenul: multimasking.

    Ce este multimasking?

Multimasking se referă la aplicare de măști faciale diferite, în funcție de nevoile fiecărei zone de pe ten. În general, nu există tenul perfect gras, perfect uscat, sau perfect mixt. Până și cel normal mai are probleme uneori. De aceea, e posibil ca aplicarea unui singur tip de mască să nu satisfacă în mod corect nevoile fiecărei zone a tenului, ba chiar să facă mai mult rău. De exemplu, o mască hrănitoare pe bază de unt de Shea poate hidrata foarte bine zona obrajilor, dar poate îngrășa teribil zona T și astfel să apară erupții. Tehnica miltimasking însă poate rezolva această problemă. În continuare am să-ți prezint cu te poți juca cu măștile cosmetice astfel încât tenul tău să fie tratat în mod corespunzător.

 

 

     Zonele cu erupții, puncte negre și tendință de îngrășare

Cel mai frecvent, coșurile și punctele negre apar în zona T, adică pe frunte, nas și bărbie. În cazul în care ai un ten gras, ele pot apărea și în zona obrajilor și a tâmplei. Pentru a trata aceste zone este recomandat să folosești măști care să absoarbă excesul de sebum și să usuce erupțiile. Alege o mască pe bază de argilă. Pe măsură ce se va usca vei putea observa mici punctulețe care indică faptul că a absorbit sebumul din pori. Pentru punctele negre este foarte indicat să folosești o mască pe bază de acid salicilic. Aceasta va curăța porii iar aspectul punctelor negre va fi diminuat. Pentru o curățare în profunzime ai putea folosi o mască cu extract de sare de la Marea Moartă. Pe lângă curățare aceasta va detoxifica pielea și dezinfecta pielea tenului.

 

 

    Zonele cu aspect tern și piele uscată

În special iarna din cauza condițiilor extreme, unele zone ale tenului sunt puternic afectate. Zonele cu piele uscată apar, în general, pe obraji, frunte, sau unele zone de pe frunte. O mască hrănitoare sau hidratantă este cea mai potrivită alegere pentru aceste zone. O mască pe bază de ulei este perfectă pentru aceste zone. Poți opta pentru una cu ulei de sâmbure de caisă și ulei de avocado, care va hrăni pielea însetată și îi va reda aspectul sănătos. De asemenea, o mască pe bază de unt de Shea funcționează la fel de bine. Dacă nu ai probleme cu tenul uscat în aceste zone, ai putea încerca o mască iluminatoare pe bază de perle sau aur care va reda aspectul plin de prospețime al pielii.

 

 

     Zona de sub ochi și cea a gâtului

Zona de sub ochi este foarte sensibilă de aceea este foarte important să nu aplici niciodată același tratament pe care îl aplici pe restul feței. Pielea fiind foarte fină se poate usuca foarte ușor de aceea are nevoie de îngrijire specială. Poți alege o mască pentru tratarea cearcănelor și antirid pe baza de acid hialurnic și extract de grapefruit. Tot o mască pe bază de acid hialuronic poți aplica și pe zona gâtului. E foarte important să acorzi atenție și acestei zone pentru a întârzia semnele de îmbătrânire.

 

 

     Distreză-te și răsfață-ți pielea cu multimasking

Multimasking-ul nu e doar eficient ci și foarte distractiv. Nu e neapărat să ai o nevoie stringetă ca să îți pui o mască pe față. Uneori poți pur și simplu să te resfeți. Cum ar fi să îi oferi chipului tău un tratament fancy și să combini o mască cu șampanie cu una cu aur pur și incă una cu caviar negru? Distrează-te invitându-ți prietenele la o sesiune de SPA. Vei fi surprinsă să afli cât de diferite sunt tipurile voastre de ten și combinațiile pe care le veți face.

Tratează-ți fața cu mare stil și încearcă multimasking. Astfel vei primi doar multi-complimente!

 

Hadasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *